تاریخچه
دانشگاه یاسوج ریشه در دانشکده‌ی فنی و مهندسی به سال ۱۳62 دارد و بنابر اسناد موجود، قدیمی‌ترین واحد آموزش عالی استان کهگیلویه و بویراحمد است و در حال حاضر، یکی از دانشگاه‌های برتر کشور و همچنین دانشگاه معین و مادر این استان محسوب می‌شود. این دانشگاه در سال ۱۳۶۲ فعالیت خود را با عنوان آموزشکده‌ی فنی وابسته به دانشگاه شیراز با پذیرش دانشجو در دو رشته عمران روستایی و مکانیک جوشکاری در مقطع کاردانی آغاز نمود. در سال 1372، با ایجاد و راه‌اندازی آموزشکده‌ی کشاورزی، آموزشکده‌ی فنی به مجتمع آموزش عالی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز ارتقاء یافت. همچنین پذیرش دانشجو در دو گرایش جدید مهندسی در مقطع کاردانی، تحت عنوان‌های عمران-زیرسازی راه و مکانیک-تاسیسات آب‌رسانی و گازرسانی، در سال 1373 صورت پذیرفت. سپس، در سال 1374 تبدیل وضعیت آن به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی مورد موافقت قرار گرفت. در سال 1375 این مجتمع، فعالیت خود را مستقل از دانشگاه شیراز ادامه داد و سرانجام در سال 1379 به­ طور رسمی به دانشگاه یاسوج ارتقاء یافت و شرایط برای شکل­‌گیری گرایش­‌های جدید در مقاطع بالاتر فراهم گردید. در جدول زیر، لیست گروه‌های آموزشی موجود در دانشکده و همچنین سال تأسیس آنها مشاهده می‌شود.

گروه آموزشی

سال تاسیس

گروه مهندسی عمران

گروه مهندسی مکانیک

گروه مهندسی شیمی

گروه مهندسی مواد

گروه مهندسی برق

گروه مهندسی کامپیوتر

در نگاره زیر رشته گرایش های فعال در دانشکده فنی و مهندسی دیده می شوند.