دانشکده علوم پایه در سال 1374 در دانشگاه یاسوج تاسیس گردید و بیش از 26 سال در امر آموزش و پژوهش در استان کهگیلویه و بویراحمد دارای تجربه می باشد. در ابتدا دارای رشته های شیمی، فیزیک، و ریاضی بوده و پس از چند سال رشته های زیست شناسی، آمار و فیتوشیمی نیز به آنها اضافه شدند. دانشکده علوم دارای 63 عضو هیات علمی با مدارج مختلف ( 13 استاد تمام، 22 دانشیار و 28 استادیار)، بالغ بر 1000 دانشجوی کارشناسی، 400 دانشجوی ارشد و 100 دانشجوی مقطع دکتری می باشد. این دانشکده در 5 رشته کارشناسی، 14 گرایش ارشد و 7 گرایش دکتری به تربیت دانشجویان مشغول می باشد. گروه شیمی دارای 12 آزمایشگاه، فیزیک 8 آزمایشگاه و گروه زیست شناسی دارای 6 آزمایشگاه آموزشی وپژوهشی می باشند. و 3 عضو از اعضای هیات علمی دانشکده علوم جزو 2درصد دانشمندان برتر دنیا هستند.