•    ارزیابی  کلی عملکرد دانشگاه
•    بررسی و تصویب دوره ها و رشته های آموزشی جدید و برنامه های آن ، پیشنهادی معاونت ها و شوراهای تخصصی دانشگاه به منظور ارائه به مراجع ذی صلاح برای تصویب.
•    بررسی و تصویب ضوابط تدوین شده در راستای همکاری دانشگاه با موسسات دولتی و غیر دولتی داخلی و خارجی با رعایت قوانین و مقررات موضوعه
•    بررسی و تایید برنامه های پذیرش دانشجو توسط دانشکده ها و آموزش کده ها ، مبتنی بر بودجه و امکانات دانشگاه و در راستای اجرای تکلیف مندرج در برنامه های توسعه کشور ، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاست های وزارت به منظور ارسال به وزارت متبوع.
•    بررسی و تصویب برنامه های پیشنهادی آموزشی و پژوهشی کوتاه مدت.
•    بررسی گزارشات تحلیلی ارائه شده توسط واحد های ذی ربط در خصوص مشکلات تربیتی ، فرهنگی ، آموزشی ، دانشجویی ، پژوهش و فناوری پشتیبانی و خدمات به منظور ارائه راهکار های سازنده و علمی جهت رفع کاستیها.
•    بررسی سالانه امکانات علمی (نیروی انسانی و تجهیزات ) دانشگاه و تعیین کمبودها و طبقه بندی نیازهای علمی و اقدام برای تامین آنها.
•    ارجاع برخی از موضوعات دانشگاه برای بررسی و اظهارنظر به یکی از شوراهای تخصصی حسب مورد..
•    تدوین و تصویب آیین نامه های داخلی شورا و کمیته های آن.