•    مشارکت و همکاری فعالانه در تنظیم برنامه های راهبردی دانشگاه مبتنی بر سند چشم انداز ،برنامه های توسعه کشور ، نقش جامع علمی کشور و برنامه های تقدیمی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی  به منظور ارائه و تصویب در هیئت امناء.
•    فراهم نمودن بستر های لازم جهت تحقق اهداف برنامه های راهبردی دانشگاه.
•    فراهم نمودن بستر مناسب به منظور اجرایی نمودن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ، هیات امناء آیین نامه ها و بخشنامه های ابلاغی از سوی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و سایر مراجع ذی صلاح .
•    بررسی آیین نامه ها ، تشکیلات ، دستورالعمل ها ، شیوه نامه ها ، دستورات جلسات و سایر موارد ارئه شده از سوی معاونت ها و شورای دانشگاه به منظور طرح در هیات امناء و یا سایر مراجع ذی صلاح.
•    پیشنهاد بودجه سالیانه دانشگاه به هیات امناء از طریق رئیس دانشگاه.
•    پیشنهاد توزیع و تخصیص فرصت های مطالعاتی و دوره های کوتاه آموزشی و تحقیقات داخل و خارج که طبق ضوابط به اعضای آموزشی ، پژوهشی تعلق می گیرد از طریق رئیس دانشگاه به وزارت.
•    بررسی و تصویب پیشنهادات ارائه شده در خصوص فعالیت های ترتیبی ، فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی و تربیت بدنی که  براساس تقویم سالیانه دانشگاه  ارائه گردیده است.
•    نظارت و پیگیری گزارشات ترتیبی ، فرهنگی ، سیاسی ، امنیتی و... با هماهنگی دیگر دستگاه های ذی ربط تا حصول نتیجه.
•    بررسی و ارزیابی نحوه اجرای تصمیمات هیات رییسه توسط واحد های تابعه دانشگاه و نظارت بر عملکرد آنان.
•    ارزیابی عملکرد حوزه های مختلف دانشگاه و بررسی گزارشات ادواری در شورای دانشگاه.
•    ایجاد هماهنگی لازم بین حوزه های مختلف دانشگاه